Den nya ansökan till asyl-, migrations- och integrationsfonden inleddes

Utgivningsdatum 1.6.2016 13.25 | Publicerad på svenska 10.2.2017 kl. 6.36
Nyhet

Från asyl-, migrations- och integrationsfonden (AMIF-fonden) kan sökas finansiering för åtgärder för genomförande av vissa särskilda mål. Finansiering kan sökas för att bl.a. trygga mottagningsförhållandena för asylsökande som kommer till Finland genom interna omplaceringar inom EU. Andra finansieringsobjekt är åtgärder för omplacering, främjande av vidarebosättning i kommunerna och integration av kvotflyktingar samt stödjande av ett fungerande asylsystem. Sammanlagt kan ca 10,4 miljoner euro sökas inom ramen för de särskilda målen. Ansökningstiden går ut den 30 juni 2016.

Ur asyl-, migrations- och integrationsfonden kan man finansiera åtgärder för att utveckla asylpolitiken, den lagliga invandringen, integration och återvändande av tredjelandsmedborgare samt omplacering och interna överföringar.

Stöd kan beviljas offentligrättsliga och privaträttsliga juridiska personer som registrerat sig i en medlemsstat i Europeiska unionen. Privatpersoner kan inte beviljas stöd. Det nationella genomförandeprogrammet för fonden och handboken för den sökande innehåller en närmare definition av eventuella stödtagare.

Mer information om fonden och ansökan samt om ansökningsmaterial och anvisningar finns på
www.intermin.fi/eusa/startsidan

Ytterligare upplysningar:
överinspektör Kristiina Mauriala, tfn 0295 488 275, fö[email protected]