ISF-rahaston haku auki – haettavissa noin 4,5 miljoonaa euroa

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 11.10.2021 8.59
Tiedote
alt=

EU:n sisäasioiden rahastojen ohjelmakauden 2014-2020 viimeinen sisäisen turvallisuuden rahaston (ISF) haku on avattu 11.10. Haettavana on noin 4,5 miljoonaa euroa EU-tukea rahaston tavoitteiden mukaisiin hankkeisiin. Haku on avoinna 29.10. saakka.

Rahastosta tuetaan hankkeita, jotka liittyvät ulkorajavalvontaan, viisumipolitiikkaan, poliisiyhteistyöhön, rikollisuuden ehkäisyyn ja torjuntaan sekä turvallisuuteen liittyvien riskien ja kriisien hallintaan. 

Haku kohdistuu pääasiassa pakollisten, EU-vaatimuksista aiheutuvien tietojärjestelmämuutosten toimeenpanoon, joilla mahdollistetaan uusien EU-laajuisten tietojärjestelmien (EU:n matkustustieto- ja -lupajärjestelmä ETIAS, rajanylitystietojärjestelmä EES) käyttöönotto Suomessa. 

Lisäksi tuetaan rajatarkastustekniikan uudistamista ja automatisointia. EES-järjestelmän toimeenpanoon sekä automaattisten rajatarkastuslaitteistojen hankintaan on haettavissa molempiin noin 1,5 miljoonaa euroa ja ETIAS-järjestelmään noin 970 000 euroa.

Lisäksi haettavissa on pieni määrä rahoitusta muiden viranomaisten tietojärjestelmien, kuten esimerkiksi kansallisen viisumitietojärjestelmän ja matkustajatietojärjestelmän kehittämiseen. 

Haettaviin toimiin käytettävissä oleva rahoituksen määrä on ilmoitettu hakuilmoituksen liitteessä.

Hakumateriaalit

Lisätietoja:

asiantuntija Aleksi Rantamaa, p. 0295 488 315, [email protected]