Integration 2020 -tapahtuma tuo kotoutumisen kentän yhteen

Sisäministeriö
18.11.2020 11.47
Uutinen
Kuvassa on Integration 2020 -tapahtuman visuaalinen ilme.

Integration 2020 -virtuaalitapahtuma kokoaa kotoutumisen edistämisen ja pakolaisten vastaanoton toimijat yhteen 25.–26.11.2020. Valtakunnallinen kotoutumisen suurtapahtuma järjestetään toista kertaa ja toiveissa on, että tapahtumasta muodostuu pysyvä yhteistyöfoorumi kotoutumisen kentälle.

Integration 2020 jatkaa ensimmäisen Integration 2018 -tapahtuman työtä edistämällä kumppanuuksien vahvistamista viranomaisten, kolmannen sektorin ja yritysmaailman välillä. Tapahtumaan on ilmoittautunut yli tuhat osallistujaa.

Tapahtuma avataan keskiviikkona 25.11.2020 viidellä eri teemakaistalla: yhteiskunnan vastaanottavuus ja osallisuus, toimijuus ja osallistuminen, terveys ja hyvinvointi, osaaminen ja työ sekä tehokas kotoutumisen alkuvaihe ja monialainen yhteistyö.

Keskiviikon ohjelmassa nostetaan esiin muun muassa vertaisohjausta, MIPEX 2020 -tuloksia (The Migrant Integration Policy Index), koronaepidemian vaikutuksia maahanmuuttaneiden hyvinvointiin ja terveyteen sekä työmarkkinaintegraatiota. Myös vuoden pakolaisnainen Farhia Abdi ja vuoden pakolaismies Kordnejad Ebrahimi esiintyvät keskiviikkona.

Torstaina 26.11.2020 jatketaan yhteisellä ohjelmalla kohti inklusiivista yhteiskuntaa. Inklusiivisen yhteiskunnan rakentaminen yhteistyöllä on ohjelmassa julkaistavan kotoutumisen kumppanuusohjelman päätavoite.

Integration 2020:ssa kuullaan, miten työ- ja elinkeinoministeriön koordinoimaa kumppanuusohjelmaa on uudistettu ja miten toimintaan voi ilmoittautua mukaan. Tapahtuman keynote-puheen ”Yhdistävä tekijä” esittää palkittu elokuvatuottaja Max Malka.

Integration- tapahtumista halutaan kotoutumisen kentälle säännöllinen yhteistyöfoorumi

Kotoutumisen edistämiseksi tehdään valtavasti tärkeää työtä eri alueilla ja organisaatioissa. Toimijoilla on kuitenkin vain harvoin mahdollisuus kokoontua yhteen eikä parhaita käytäntöjä saada jaetuksi tehokkaimmalla mahdollisella tavalla.

Suunnitelmissa on, että säännöllisesti järjestettävät Integration-tapahtumat vastaavat osaltaan pirstaloituneen kentän haasteisiin. Tapahtuman järjestämisvastuu olisi vaihtuva. 

"Integration-tapahtumista on tarkoitus rakentaa joka toinen vuosi järjestettävä kotoutumisen ja kotoutumisen kumppanuusohjelman päätapahtuma. Toivomme mukaan erityisesti kuntia tulevien Integration-tapahtuman järjestäjinä", maahanmuuttojohtaja Sonja Hämäläinen työ- ja elinkeinoministeriöstä (TEM) kertoo.

Integration 2020 -tapahtuma on kotoutumiskentän yhteisponnistus

Tänä vuonna tapahtuman järjestämistä koordinoi työ- ja elinkeinoministeriö yhteistyössä sisäministeriön, turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston (AMIF), STEAn, Helsingin kaupungin ja Monika-Naiset liitto ry:n kanssa. Tapahtuman ohjelman suunnitteluun ja toteuttamiseen on osallistunut suuri määrä muita toimijoita etenkin järjestösektorilta. 

Tapahtuman ilmoittautumista on jatkettu 19.11. klo 14:00 saakka. Ohjelmamuutokset ovat mahdollisia tapahtumaan asti. Mahdolliset muutokset päivitetään noin kerran viikossa tapahtuman verkkosivuille.

Lisätietoja:

Integration 2020 -ohjelma ja ilmoittautuminen