Ajankohtaista

EUSA-rahastojen viestintä esillä Varsovassa

27.6.2019 16.46
Uutinen

Kahdeksan maan turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston (AMIF) edustajat kokoontuivat epäviralliseen tapaamiseen toukokuun alussa Varsovassa. Tapaamisen agendalla oli rahaston toimeenpanon edistyminen nykyisellä rahoitusohjelmakaudella ja katsaus uuden ohjelmakauden 2021-2027 valmisteluihin.

Epäviralliset tapaamiset mahdollistavat eurooppalaisten rahoittajakollegoiden tapaamisen ja hyvien keskusteluiden lisäksi parhaiden käytäntöjen jakamisen maiden välillä. Keskustelun aiheena voi olla vaikkapa erilaiset tavat järjestää hakuja tai muiden rahastojen kanssa tehtävä yhteistyö. Lisäksi tapaamisissa voidaan yhteisesti käsitellä toimeenpanossa kohdattuja haasteita. Me esittelimme tapaamisessa viestintäämme ja kerroimme, minkälaisia viestintätoimia EUSA-rahastot tekee Suomessa.

Muiden maiden kollegat kiinnostuivat etenkin sosiaalisen median hyödyntämisestä rahastojen viestinnässä. Korostimme esityksessämme, että Suomessa valtionhallinnon viestinnältä vaaditaan nykypäivänä mm. aktiivisuutta, luotettavuutta, läpinäkyvyyttä ja ymmärrettävyyttä. Myös sosiaalisen median käyttö osana viranomaisviestintää on meillä Suomessa arkipäivää. Rima niin sanotulle perusviestinnällekin on siis melko korkealla.

AMIF-rahastoa toimeenpanevista maista epäviralliseen tapaamiseen osallistui Suomen lisäksi Ruotsi, Saksa, Puola, Belgia, Alankomaat, Ranska, Romania ja Itävalta. (Kuvassa EUSA-rahastojen Kristiina Mauriala Itävallan kollegan kanssa.)