ISF-haku auki lokakuussa – EU-tukea haettavissa noin viisi miljoonaa euroa

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 21.8.2020 9.06
Uutinen
Poliisimies ja rajavartija lentokentällä

Sisäisen turvallisuuden rahaston (ISF) seuraava haku järjestetään alustavasti lokakuussa. EU-tukea on haettavissa pääosin EU:n rajanylitystietojärjestelmän (EES) ja matkustustieto- ja -lupajärjestelmän (ETIAS) toimeenpanoon sekä kauko-ohjattavia ilma-aluksia hyödyntävän rajavalvontatekniikan kehittämiseen. Rahoitusta on käytettävissä myös joihinkin muihin tarkoituksiin.

EES-järjestelmän toimeenpanoon ja kehittämiseen on käytettävissä noin 1,4 miljoonaa euroa ja ETIAS-järjestelmään noin 1,5 miljoonaa euroa. Kauko-ohjattaviin ilma-aluksiin on käytettävissä
850 000 euroa.

Lisäksi haettavaksi tullee muun muassa 200 000 euroa partioalusten ja -ajoneuvojen hankintaan, noin 190 000 euroa rajatarkastusvälineiden ja -tekniikan lisäämiseen ja uusimiseen ja noin 200 000 euroa terrorismin torjuntaan maa- ja merialueilla. Kansallisen viisumitietojärjestelmän kehittämiseen on käytettävissä vielä noin 180 000 euroa. 

Pienempi määrä rahoitusta on vielä jäljellä esimerkiksi lainvalvontaviranomaisten kyberturvallisuusosaamisen parantamiseen ja kansallisen CBRNE-koulutuksen järjestämiseen. 

Kussakin kansallisessa tavoitteessa hakuun avautuva EU-tuen lopullinen määrä vahvistetaan hakuilmoituksessa haun käynnistyessä. Haettavaksi tuleva rahoitus kohdistuu pääosin sellaisiin toimiin, joiden toteutus on viranomaisten vastuulla.

Lisätietoja: 

erityisasiantuntija Riika Väliahde, p. 0295 488 257, [email protected]