Delta i beredningen för reglerna för finansieringsprogramperioden 2021-2027

Utgivningsdatum 27.8.2019 16.16
Nyhet

Mottagare av stöd från EUSA-fonderna och representanter för intressegrupperna - nu har ni möjlighet att påverka och delta i beredningen för reglerna för den kommande finansieringsprogramperioden 2021–2027. Besvara enkäten om EUSA-fondernas regler för stödberättigande och förvaltningssystem senast 20.9.2019.

Syftet med enkäten är att samla in respons och utvecklingsförslag som hänför sig till fondernas regler för stödberättigande och förvaltningssystem. Med förvaltningssystem avses bl.a. förfaranden relaterade till ansökan om stöd och projektrapportering. Med regler för stödberättigande avses förutsättningarna för godkännandet för kostnaderna, t.ex. att godkännbara kostnaderna har uppkommit vid genomförandet av de funktioner som fastställts i stödbeslutet och uppfyller stödbeslutets villkor.

Under den nya programperioden kommer i huvudsak nationella bestämmelser att utfärdas om förvaltningssystemet för fonderna och de tillämpliga reglerna om stödberättigande utgifter. Du kan påverka den nationella beredningen av reglerna genom att besvara enkäten. I slutet av enkäten kan du anmäla dig till workshops som inrikesministeriet anordnar under hösten 2019. Under workshops fortsätter vi behandla enkätens temaområden och diskutera reglerna för finansiering från EUSA-fonderna under den nya programperioden.

Erfarenhet av genomförandet av EUSA-fonderas projekt ger bästa förutsättningarna för besvarandet av enkäten. Vi önskar därmed att särskilt parter som genomfört projekt skulle besvara enkäten. Vi hoppas att även andra intressentgrupper besvarar enkäten. Enkäten är öppen t.o.m. 20.9.2019.

Enkäten är en del av lagstiftningsprojektet om EUSA-fonderna. Projektet inleddes 3.6.2019.

Enkäten

Nyhet: Beredning av lagstiftningen om EU:s nya fonder för inrikes frågor inleds

Mer information:

ledande sakkunnig Sanna Virtanen, p. 0295 488 300, [email protected]
specialsakkunnig Elina Sillanpää, p. 0295 488 266, [email protected]
specialsakkunnig Nina Routti-Hietala, p. 0295 488 242, [email protected]