Ajankohtaista

Vahvistusta EUSA-vastuuviranomaiseen

30.11.2018 12.44
Uutinen

Sisäministeriön EUSA-rahastotiimissä on aloittanut hiljattain kaksi uutta työntekijää, erityisasiantuntija Riika Väliahde ja erikoissuunnittelija Noora Vahervaara. Molemmat ovat sisäministeriöön palaajia: Riika työskenteli vastuuviranomaisessa viransijaisena vuosina 2016-17 ja Noora ministeriön viestintäyksikössä vuosina 2017-18 vastuualueenaan muun muassa kansanvälisten asioiden yksikkö sekä EUSA-rahastot.

Riika huolehtii pääasiassa käynnissä olevista ISF-hankkeista ja muun muassa näiden tukipäätösten muutoksista. Lisäksi työn alla on syksyn hakukierrokseen liittyviä tehtäviä ja tukipäätösten valmistelua.

- Oli mukava palata tauon jälkeen rahastotiimiin. Työtehtävät ovat suurelta osin ennestään tuttuja, joten pääsin nopeasti käärimään hihat. Lupaan osallistua mahdollisuuksien mukaan myös hankkeiden ohjausryhmien kokouksiin, sillä se on hyvä tapa seurata missä mennään sekä kuulostella hankkeiden tarpeita vastuuviranomaisen suuntaan, Riika kertoo.

Nooran vastuulla ovat muun muassa AMIF-rahaston käynnissä olevien hankkeiden tukipäätösten muutosten valmistelu ja rahastojen viestintä. Keväällä työaikaa kuluu myös tulevan monivuotisen rahoituskehyksen MFF:n tietoiskujen järjestämiseen ja kun osaaminen karttuu, myös yleisemmin käynnissä olevista hankkeista huolehtiminen. Rahastojen viestinnän kehittäminen on myös loppuvuoden ja kevään työlistalla.

- Olen päässyt hyvin sisään EUSA-rahastojen työhön ja joka päivä oppii jotakin uutta. Pyrin osallistumaan hankkeiden ohjausryhmiin, jotta tutustuisin hankkeisiin mahdollisimman hyvin. Oma taustani ministeriössä ja EUSA-rahastoissa on viestinnässä ja sitä teen substanssityön ohella enemmän kuin mielelläni, koska näen sen lisäarvon niin vastuuviranomaisen kuin hankkeiden työn vaikuttavuuden vahvistajana, Noora kertoo.

Lisähenkilöstön avulla varmistetaan, että tulevan rahoituskauden ohjelmien kiihtyvään valmisteluun riittää resursseja ja että EUSA-vastuuviranomaisen toiminta pyörii sujuvasti myös Suomen EU-puheenjohtajuuskauden kiireiden keskellä.

Kirjoittajat:

Riika Väliahde ja Noora Vahervaara @NooraVahervaara