Ajankohtaista

FI SV

Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston uusi haku alkoi

1.6.2016 13.25 | Julkaistu suomeksi 10.2.2017 klo 6.36
Uutinen

Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahastosta (AMIF-rahasto) voi nyt hakea rahoitusta tiettyjä erityistavoitteita toteuttaville toimille. Rahoitusta voi hakea muun muassa EU:n sisäisten siirtojen kautta Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden vastaanotto-olosuhteiden turvaamiseen. Muita rahoituskohteita ovat kiintiöpakolaisten uudelleensijoittamistoimet, kuntiin sijoittamisen ja kotoutumisen edistäminen sekä turvapaikkajärjestelmän toimivuuden tukeminen. Kaiken kaikkiaan erityistavoitteiden puitteissa on haettavissa noin 10,4 miljoonaa euroa. Haku päättyy 30.6.2016.

Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahastosta voidaan rahoittaa toimia, joilla kehitetään turvapaikkapolitiikkaa, laillista maahanmuuttoa, kolmansien maiden kansalaisten kotoutumista ja paluuta sekä uudelleensijoittamista ja sisäisiä siirtoja.

Tukea voidaan myöntää julkisoikeudelliselle ja yksityisoikeudelliselle Euroopan unionin jäsenvaltioon rekisteröityneelle oikeushenkilölle. Tukea ei myönnetä yksityishenkilöille. Mahdolliset tuensaajat on määritelty tarkemmin rahaston kansallisessa toimeenpano-ohjelmassa sekä hakijan oppaassa.

Lisätietoja rahastosta ja hausta sekä hakumateriaalit ohjeineen:
www.eusa-rahastot.fi

Lisätietoja:
ylitarkastaja Kristiina Mauriala
, p. 0295 488 275, [email protected]