Ajankohtaista

Kotouttaminen mukana marraskuussa avautuvassa AMIF-haussa

12.4.2019 10.38
Tiedote

Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston (AMIF) seuraava haku avautuu loppusyksystä. Kotouttamistoimet ovat haussa mukana ja kotouttamishankkeiden suunnittelun tueksi järjestetään kesäkuussa koulutusta. Syksyllä hakijoilla on mahdollisuus saada ohjausta hyvän hankesuunnitelman laatimiseen työpajoissa ja hakuklinikoilla.

AMIF-rahaston haku avautuu marraskuun lopussa ja päättyy tammikuun puolessa välissä. Kotouttamistoimien lisäksi haussa mukana olevista kansallisista tavoitteista tiedotetaan kesällä. Myös haettavissa olevasta tuen määrästä tiedotetaan myöhemmin.

Koulutuksella ja työpajatyöskentelyllä parempia hankehakemuksia

EUSA-rahastot järjestää kotouttamishankkeita suunnitteleville tahoille koulutusta kesäkuussa. Koulutuksen tarkoitus on selkeyttää, mitä vaatimuksia ja reunaehtoja AMIF-rahastosta myönnettävä tuki asettaa kotouttamishankkeille. Nämä asiat on tärkeä huomioida jo aivan suunnittelun alkuvaiheessa. Tilaisuudessa voi myös löytää hankekumppaneita saman teeman ympärille hanketta suunnittelevista tahoista.

- Kesäkuun koulutuspäivän yhteydessä järjestetään hankkeiden leijonanluola. Se voidaan nähdä eräänlaisena kumppanihaun fasilitaattorina, joka tarjoaa hankkeita suunnitteleville tahoille erinomaisen tilaisuuden jakaa hankeideoitaan ja yhdistää niitä sopiviksi hankekokonaisuuksiksi. Kesäkuun koulutuksen ja haun käynnistymisen välillä on juuri sopivasti aikaa tähän, kotouttamishankkeiden parissa työskentelevä erityisasiantuntija Kristiina Mauriala kertoo.

Koulutuksen lisäksi järjestämme syksyllä työpajatyöskentelyä ja perinteisiä hakuklinikoita. Hankeideoitaan jo pitkälle jalostaneet tahot saavat työpajoissa ohjausta hankesuunnitelmansa työstämiseen. Haun aikana joulukuussa järjestettävillä hakuklinikoilla käydään läpi hakemiseen liittyviä teknisiä seikkoja ja annetaan viime hetken vinkkejä esimerkiksi talousarvion hallinnollisesti järkevään laatimiseen.

Tiedotamme kesäkuun koulutuksen tarkasta aikataulusta ja ilmoittautumisesta nettisivuillamme ja Twitterissä toukokuun alussa. Syksyn työpajoista ja hakuklinikoista tiedotamme myöhemmin kesällä.

Lisätietoa AMIF-rahaston perusrahoitukseen sisältyvistä kansallisista tavoitteista sekä erillismäärärahasta ja sillä rahoitettavista toimista löytyy rahaston kansallisesta toimeenpano-ohjelmasta.

Toimeenpano-ohjelma AMIF

Lisätietoja:

erityisasiantuntija Kristiina Mauriala, p. 0295 488 275, [email protected]
erikoissuunnittelija Noora Vahervaara, p. 0295 488 265, [email protected]