Ajankohtaista

FI SV

EU:n AMIF-rahaston kansallista toimeenpano-ohjelmaa muutetaan

28.4.2016 14.11 | Julkaistu suomeksi 10.2.2017 klo 6.36
Uutinen

Euroopan unionin turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston (AMIF) kansallista toimeenpano-ohjelmaa vuosille 2014 - 2020 muutetaan. Muutos on tarpeen, sillä EU-komissio on myöntänyt rahastoon lisämäärärahaa niin kutsuttuja sisäisiä siirtoja eli EU-maiden välillä tapahtuvia turvapaikanhakijoiden siirtoja varten. Valtioneuvosto hyväksyi toimeenpano-ohjelman muuttamisen tänään 28. huhtikuuta.

Toimeenpano-ohjelmassa määritellään sisäisiä siirtoja varten varatun määrärahan käytön tavoitteet ja toteutettavat toimet. Lisäksi ohjelmassa määritellään kiintiöpakolaisten vastaanottoon myönnettävän tuen painotukset vuosille 2016 - 2017.

Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahastosta voidaan rahoittaa toimia, joilla kehitetään turvapaikkapolitiikkaa, kiintiöpakolaisten vastaanottoa, laillista maahanmuuttoa, kolmansien maiden kansalaisten kotoutumista ja paluuta sekä sisäisiä siirtoja.

Valtioneuvosto on aiemmin hyväksynyt rahastolle kansallisen ohjelman ja kansallisen toimeenpano-ohjelman. Kansallista ohjelmaa muutettiin viime syksynä, ja nyt myös toimeenpano-ohjelma muutetaan vastaamaan kansalliseen ohjelmaan tehtyjä muutoksia.

Lisätietoja

ylijohtaja Laura Yli-Vakkuri, p. 0295 488 250, [email protected]