Ajankohtaista

FI SV

Syksyn kotoutumistoimien ideahaku käynnissä- tutustu saapuneisiin ideoihin Tuen hakijalle-osiossa

6.3.2017 16.17
Uutinen

AMIF-rahaston kansallisen tavoitteen 2.2 Kotoutuminen seuraava haku on avoinna lokakuussa 2017. Syksyn haussa peräänkuulutetaan vaikuttavuutta ja laajempia hankekumppanuuksia. Haun aikataulu ja tarkemmat painotukset täsmentyvät lähempänä hakuaikaa. Ideahaulla pohjustetaan syksyn hakua.

Idea- ja kumppanihaku keväällä 2017

Syksyn 2017 kotoutumishankkeiden hakua silmällä pitäen järjestämme kevään aikana idea- ja kumppanihaun, jossa hankkeita suunnittelevat tahot voivat lähettää meille tietoa tiedossa olevista kehittämistarpeista ja hankeideoistaan sekä halutessaan ilmoittautua hankekumppaneiden etsijöiksi. Kyse ei vielä tässä vaiheessa ole rahoituksen hakemisesta, vaan idea- ja kumppanihaun toimilla pyritään tukemaan hakijoita kattavien hankkeiden ideoimisessa ja suunnittelussa saattamalla eri puolilla maata olevia toimintoja ja toimijoita yhteen. Lisätietoja ja ohjeet hakuun osallistumiseen löytyvät rahastojen verkkosivuilta 'Tuen hakijalle' -osiosta.

Vierailut ELY-keskuksissa maaliskuussa

Maaliskuussa AMIF-rahasto esittäytyy Pohjanmaan ELY-keskuksessa 7.3., Pohjois-Savon ELY-keskuksessa 21.3. ja Lapin ELY-keskuksessa 23.3. Kiertueen aikana esitellään rahastoa ja tähän mennessä tuettuja toimia sekä tiedotetaan kevään idea- ja kumppanihausta ja syksyn hausta. Esityksiä voi mahdollisuuksien mukaan seurata videoyhteyksin myös muista ELY-keskuksista - tiedustele asiaa oman alueesi ELY-keskuksen maahanmuuttohenkilöiltä.

AMIF-verkostoitumistilaisuus kesäkuussa Helsingissä

Kesäkuussa järjestämme käynnissä oleville AMIF-hankkeille sekä idea- ja kumppanihakuun osallistuneille verkostoitumis- ja työpajatilaisuuden 15.6. Helsingissä. Tilaisuuden verkostoitumisosioissa esitellään AMIF-rahoituksella tuettuja hankkeita teemoittain ja jaetaan hankkeiden suunnitteluun sekä toteuttamiseen liittyviä best practice- ja lessons learned-kokemuksia. Tilaisuudessa vierailee kotoutumisasiantuntijoita myös Ruotsista. Hankesuunnittelutyöpajoissa idea- ja kumppanihakuun osallistuneet ja niissä hankkeita suunnittelevat toimijat saavat työkaluja ja tukea hankesuunnitelmien työstämiseen.

Lisätietoja: ylitarkastaja Kristiina Mauriala, kristiina.mauriala(at)intermin.fi, p. 0295 488 275

Tilaisuuksien tiedot muutettu 24.3.2017.