Komissio jakaa noin 7,8 miljoonaa euroa sisäisen turvallisuuden hankkeisiin

14.11.2018 11.35
Uutinen

Komission rahoitushauissa on jaossa yhteensä noin 3,5 miljoonaa euroa hankerahoitusta laittomien aseiden ja ympäristörikollisuuden torjuntaan. Terrorismin rahoittamisen torjuntaan ja Schengenin sisärajojen väliaikaisten rajatarkastusten poistamista tukeviin hankkeisiin komissio jakaa tukea noin 4,3 miljoonaa euroa.

Laittomien aseiden torjuntaan liittyviin hankkeisiin on haettavana noin 2 miljoonaa euroa ja ympäristörikollisuuden torjuntaan noin 1,5 miljoonaa euroa.

Haettavana olevalla hankerahoituksella tuetaan kansainvälisiä hankkeita. Tämä tarkoittaa sitä, että rahoitettavan hankkeen toteuttajia tulee olla vähintään kahdesta eri jäsenvaltiosta. Hakuun osallistuvien hankkeiden on haettava EU-tukea vähintään 250 000 euroa. Haut alkavat 15.11.2018 ja päättyvät 14.2.2019.

Terrorismin rahoituksen torjunnan ja Schengenin haut avoinna

Komissio jakaa terrorismin rahoittamisen torjunnan hankkeille noin 2,5 miljoonaa euroa. Haku on avoinna ja päättyy 19.2.2019.

Schengenin väliaikaisten rajatarkastusten poistamista ja rajat ylittävän rikollisuuden torjumista tukeville hankkeille on jaossa noin 1,8 miljoonaa euroa. Haku on avoinna ja päättyy 2.5.2019.

Hauissa olevalla rahoituksella tuetaan yksittäisten jäsenmaiden hankkeita.

Kaikissa hauissa haettavana oleva rahoitus jaetaan sisäisen turvallisuuden rahaston (ISF) poliisiyhteistyötä, rikollisuuden ehkäisemistä ja torjumista sekä kriisinhallintaa koskevasta rahoitusvälineestä (ISF-P).

Haku: Laittomien aseiden torjunta

Haku: Ympäristörikollisuuden torjunta

Haku: Schengen

Haku: Terrorismin rahoituksen torjunta

Lisätietoa ISF-P -rahoitusvälineestä

Lisätietoja:

erityisasiantuntija Ville Similä, p. 0295 488 279, [email protected]