Ansökan till ISF- och AMIF-fonderna inleds 5.9

Utgivningsdatum 5.9.2016 8.50 | Publicerad på svenska 10.2.2017 kl. 6.36
Nyhet

Ansökan till fonden för inre säkerhet (ISF) och asyl-, migrations- och integrationsfonden (AMIF) inleds den 5 september och fortsätter till den 30 september.

I september månads ansökan kan stöd sökas ur AMIF-fonden särskilt för verksamhet som gäller integration, såsom projekt som stöder och främjar placeringen av personer som beviljats uppehållstillstånd i kommuner. Det finns totalt ca 15 miljoner euro kvar av basfinansieringen inom det nationella programmet för fonden, varav ca 5 miljoner euro anvisas för att stöda integration.

Fonden för inre säkerhet indelas i ett instrument för ekonomiskt stöd för yttre gränser och visering och ett instrument för ekonomiskt stöd till polissamarbete, förebyggande och bekämpande av brottslighet samt krishantering. Det nationella programmet för ISF-fonden har kvar tillgångar på cirka 24 miljoner euro.

Stöd ur fonderna kan beviljas offentligrättsliga och privaträttsliga juridiska personer som registrerat sig i en medlemsstat i Europeiska unionen. På grund av verksamhetsområdets karaktär är mottagarna av stöd ur fonden för inre säkerhet i huvudsak myndigheter. Privatpersoner kan inte beviljas stöd. Det nationella genomförandeprogrammet för fonden och handboken för den sökande innehåller en närmare definition av eventuella stödtagare.

www.intermin.fi/eusa

Ytterligare information:
överinspektör Kristiina Mauriala (AMIF), tfn 0295 488 275, [email protected],
överinspektör Iikka Saunamäki (AMIF), tfn 0295 488 267,
överinspektör Ville Similä (ISF), tfn 0295 488 279